5 redenen om Secretaressedag te vieren

Snel langs de bloemenwinkel! Als de bliksem voor pralines naar de bakker! Want vandaag, op 20 april, krijgen secretaresses (m/v) een welverdiend presentje. Op Secretaressedag presenteren we vijf redenen waarom een goede administratieve bediende onmisbaar is.

Op welk dier lijkt jouw baas? De 10 veelvoorkomende soorten bazen.

Het leven is een dierentuin. En op het werk heerst een zoo(tje) ongeregeld. Doet jouw baas je ook zo aan een dier denken? Check onze ‘animal farm’ met 10 veelvoorkomende soorten en laat weten voor welk type baas jij werkt.

7 poetstips van pro’s

Vandaag begint de lente. Tijd voor een stevige poetsactie! Wij sprokkelden tips bij onze ervaren huishoudhulpen. Met hun gouden raad blinkt je huis als nooit tevoren. En gaat dat poetsen-als-een-pro jou goed af? Dan horen wij graag van jou!

Happy @work: is er een recept?

Bedrijven met blije werknemers presteren beter. En mensen die graag werken, voelen zich beter in hun vel. Geluk op de werkvloer is een duidelijke win-win. Alleen: wat maakt nu eigenlijk dat we gelukkig zijn in een job? Tijd voor een duik in wat cijfers en statistieken, op zoek naar de magische formule.

Had ik dat maar vroeger geweten! 5 dingen die je als starter best snel leert

Eindelijk weg van de schoolbanken! Eindelijk een job! Je staat te trappelen om aan de slag te gaan en jezelf te bewijzen. Heel mooi hoor, dat enthousiasme. Maar soms trap je daarmee ongewild op tenen of bots je op onverwachte muurtjes. Met deze tips schiet je snel uit de startblokken. Onverschrokken en zonder brokken…

Hoe leuk is werken met je lief?

Wat als… je lief ook je collega was? Voor sommige koppels is dat een droomscenario. Voor andere is het de snelste weg richting split. In deze Valentijnsweek draait Cupido overuren. En wij lijsten de voor- en nadelen op van werken met je lief.

Zó krijgen collega’s ons op de kast

Weet je waaraan Nederlandse werknemers zich rot ergeren? Dat collega’s papieren vaak in de printer vergeten. Meer dan 52% van onze noorderburen vindt dat superirritant. Is dat onverdraagzaam? Of juist heerlijk herkenbaar? Hoe zou het zitten met ergernisjes op de Belgische werkvloer?

‘Mijn work-life balans zat nog nooit zo goed als nu’

Sinds Lolita Guballa in de ijsjesfabriek van Jacques Ice werkt, is ze al 13 kilo afgevallen. Say what? Eerlijk waar! Lolita: “Ik doe mijn job graag en hou veel tijd over voor mijn gezin en hobby’s. Ik sport nu meer dan ooit.”

Help, ik moet een presentatie geven! Zo blijf je stress de baas.

Last van klamme handen en knikkende knieën als je een presentatie moet geven? Goed nieuws: dat is normaal! En nog straffer: gezonde stress hélpt je juist presteren. Hoe zit dat precies? En hoe houd je die zenuwen de baas? Met deze 3 tips lukt het je wel!

7 goede voornemens voor op de werkvloer

Een nieuw jaar, een nieuw begin. 2017 is piepjong en de goede voornemens zijn kakelvers. Broed jij dit jaar op grootse plannen op werkvlak? Met deze 7 tips maak je ze waar!

Jingle Bells @Work

Oh, Christ… Het is weer van dat! Iedereen viert Kerstmis en jij moet werken. Dikke pech of dikke pret? Stef, Anneleen, Stacey en Amitabh vertellen waarom zij het niet erg vinden om tijdens de feestdagen te werken.

6 antivries tips voor wie werkt in de kou

De winter is in het land. Het wordt bibberkoud. Maar je hoeft niet op de Vriezeman (of Frank Deboosere) te vloeken. Met deze tips houd je het warm van je neuspuntje tot je kleine teen. Zelfs als je buiten moet werken!

‘Ik ben geen type om stil te zitten, dus deze job is ideaal.’

Celien Kerckhofs staat als meisje van 19 haar mannetje in de magazijnen van Nike ELC. Op een goed jaar tijd versierde ze er zelfs een vast contract. Vandaag vertelt Celien hoe ze dat deed.

Was de baas Sinterklaas…dan vroegen we deze 6 dingen in ons schoentje!

Wie zoet is, krijgt lekkers. Dàt belooft Sinterklaas. Jammer dat alleen brave kinderen rond 6 december hun verlanglijst mogen sturen. Want ook ijverige werknemers hebben zo hun wishlist...

Pesters op het werk, zo krijg je ze klein

In de ideale wereld zijn je collega’s ook je vrienden. Jullie brengen veel tijd samen door en dat is leuker…

Gezond eten op het werk, zó doe je dat

Ben je het beu om iedere middag een smos kaas weg te happen? Met onze tips smokkel je in geen tijd een dosis vitaminen in je dag.

Een onmogelijke vacature toch ingevuld krijgen, dat geeft een geweldig gevoel

Je zou het haast vergeten, maar mensen aan een job helpen, is natuurlijk óók een job. Emelyne ging een jaar geleden als consultant bij Tempo-Team aan de slag, en deelde met ons haar ervaringen.

In 5 stappen naar je eerste job

Je eerste job scoren, dat is een mijlpaal. Maar hoe begin je eraan? Met het Supersimpele Stappenplan van Tempo-Team natuurlijk.

10 items die je áltijd bij de hand moet hebben

Of je nu van 9 tot 5 aan je bureau zit, vaak onderweg bent of in ploegen werkt, je weet nooit wat (of wie) de dag (of de nacht) brengt. Met een weldoordacht noodpakket geef je gênante situaties en onvoorziene omstandigheden lik op stuk.

Welk type bedrijf past bij jou?

Minstens zo belangrijk als de job die je doet, is de omgeving waarin je ze doet. Waar de ene floreert in een start-up, komt een ander helemaal tot bloei in een multinational. Een ding is zeker: size does matter.

Zó bestrijd je de vakantieblues: 9 tips

We hebben goed en slecht nieuws voor je. Het slechte nieuws is dat de zomer bijna voorbij is. Het goede nieuws is dat dat geen ramp is. Wie het een beetje slim aanpakt, kan nog superlang in vakantiemodus blijven. Of toch lang genoeg.

Je eerste werkdag: do’s en don’ts

Yes! Je hebt de job van je dromen te pakken. Volgende stap: zorgen dat je een goeie indruk maakt op je nieuwe werkplek. Met deze tips wordt die eerste werkweek een eitje, en jij mister of miss Popular.

Ik heb heel veel variatie nodig, en dat heb ik in deze job gevonden.

Ze heeft geen vleugels, maar ze vliegt wel degelijk van hier naar daar. Als vliegende receptioniste ziet Laura Verdeyen alle hoeken van het land. Wij vroegen haar even neer te strijken om een praatje te maken, en dat deed ze met plezier.

5 apps die je slimmer en sneller maken

Om je lichaam in vorm te houden, kan je sporten. Om je hersenen te trainen kan je… spelletjes pelen. Natuurlijk zou je een ouderwets potje Scrabble kunnen spelen, maar je kan je brein net zo makkelijk aanscherpen met een van deze coole apps.

7 voordelen van interimwerk

Op zoek naar een leuke job? Klop eens aan bij een interimkantoor. Want werken als uitzendkracht is veel voordeliger dan je denkt. Wij geven je alvast een paar goeie redenen.

Studentenjobs: wat mag, en wat mag niet?

Geen geld meer om straks naar Pukkelpop te gaan? Dan zit er maar een ding op: je handen uit de mouwen steken...

5 apps voor een betere focus

Studies hebben aangetoond dat iedere keer wanneer je pakweg je Facebook checkt, je brein liefst 23 minuten nodig heeft om zich opnieuw te focussen...

Jeugdvakantie: verdubbel je verlof!

Eindelijk, hij is er: de zomer. Tijd voor vakantie. Ook als je nog maar net aan de slag bent? Ja hoor, ook dan. Dankzij het concept jeugdvakantie...

Dat ik met mijn job mensen een onvergetelijke dag bezorg, is een fijne gedachte.

Betaald worden om naar Bobbejaanland te gaan, voor pretparklovers een droom, voor Isabelle Haelen de realiteit...

Je loonfiche ontcijferd in 4 stappen

Zeg eens eerlijk, hoe vaak kijk jij je loonbriefje grondig na? Dat dachten we al. Nochtans is het best belangrijk dat je weet hoe je salaris berekend wordt. Wij leggen je uit hoe de vork aan de steel zit...

De baas spelen

Geweldig natuurlijk, als je van de ene op de andere dag tot manager gepromoveerd wordt. Maar baas spelen is niet altijd makkelijk. Tenzij je deze 7 tips mee naar het werk neemt.

Het leukste aan deze job is de afwisseling

Van opleiding is Babette kinderverzorgster. Ze werkte in twee crèches en op de baby-afdeling van een FUN-vestiging, voor ze bij de Albert Heijn van franchisenemer Peeters-Govers terechtkwam, waar ze haar plekje gevonden heeft.

Nachtwerk, iets voor jou?

Hoewel het financieel best interessant kan zijn, schrikt nachtwerk veel mensen af. Wie het slim aanpakt, plukt er nochtans snel de voordelen van. Drie nachtwerkers geven praktische tips...

‘Ik zie mezelf nog lang werken als huishoudhulp’

De schoonste gemeente van de provincie Antwerpen? Wij gokken op Deurne. Want daar ligt het werkterrein van Heidi Vandenbosch...

Whatsappen naar je baas, mag dat?

We sms’en, whatsappen, instagrammen, tweeten, snapchatten en Facebooken dat het een lieve lust is. Er zijn zoveel manieren om met elkaar te communiceren...

6 verrassende anti-stress tips

Heb je een loodzware dag achter de rug? Met deze tips schud je de stress zó van je af...

Valentijn op het werk: do or don’t?

Uit ons recent onderzoek rond werk en relaties blijkt namelijk dat de werkvloer een uitstekende voedingsbodem is voor ontluikende liefdes...

Trakteren op het werk: DO’s and DONT’s

Ben je jarig, of is één van je collega’s jarig, dan horen daar door de band genomen drie zoenen en een traktatie bij...

Blij(f) aan de lijn: 7 tips om klantvriendelijk te telefoneren

Natuurlijk weet je dat de klant koning is. Maar wat als die koning zich gedraagt als een dictator, net als…

Borrelen op het werk: 7 tips om de nieuwjaarsreceptie(s) te overleven

Januari is traditioneel de maand van de nieuwjaarsborrels. Waar de ene het heerlijk vindt om tussen pot en pint bij te kletsen...

Doe de stoelendans: 12 x fit op je werk

Een zittende job of een overvolle agenda zijn géén excuus om je lichaam te verwaarlozen. Wij zochten en vonden 12…

Goeiemorgen, zonnestraal! 10 tips om komaf te maken met je ochtendhumeur

Volgens een recent onderzoek van een Belgische koffiefabrikant heeft 1 op 6 mensen last van een ochtendhumeur. Gelukkig voor ...

Zonder deze 11 collega’s zou jouw werk nooit hetzelfde zijn

Wat zou jouw dag er saai uitzien mocht jij je collega’s niet hebben! Natuurlijk vind je de ene ...

De 8 geboden van het solliciteren met sociale media

Facebook, Twitter en LinkedIn. De kans is zeer groot dat jij op deze 3 sociale media een profiel hebt...

Droomjob vs. diploma: 1 – 0

Moet jij ook zo glimlachen om jouw klasfoto? Die dateert duidelijk uit een periode dat we anders dachten over wat nu eigenlijk een cool kapsel is. En je ...

Geen stress aan je lijf!

We leven in wonderlijke tijden waarin we altijd en overal met alles en iedereen contact kunnen houden. Fantastisch, toch? Ja, natuurlijk! Al heeft ook ...

4 tips om het maximum uit je vrije tijd te halen

Je werkt en daarom heb je geen tijd meer voor je hobby's? Natuurlijk wel! Ontelbaar veel mensen bewijzen dat het wel degelijk kan. Wij geven je enkele ...

Hilariteit verzekerd – 4 leuke (april)grappen voor op het werk

Aprilgrappen – alleen voor bakvissen of schoolkinderen? Helemaal niet. Deze vier grappen haal je uit met collega’s. Toegegeven, er kruipt wat voorbereiding in deze pranks. Maar de napret duurt vast nog langer.

Studentenjobs: wat verandert er in 2017?

Rol de rode loper uit! Er is een nieuwe studentenwetgeving en ’t is een goeike. Vanaf 1 januari 2017 mag je als student méér uren per jaar werken aan verlaagde sociale bijdragen. En je kunt die uren ook beter spreiden. We vatten het even samen.

5 voordelen van werken tijdens het weekend

Oké, terwijl jij aan de slag bent, zijn je vrienden misschien aan het feesten of aan het relaxen. En toch heeft weekendwerk heel wat voordelen. Wij zetten er 5 op een rijtje.

6 tips om te leren uit een mislukte sollicitatie

Heb je naast de job gegrepen? Blijf niet bij de pakken zitten, maar probeer uit te vissen waar het precies mis is gelopen. En leer uit je fouten, zodat de volgende job wél de jouwe wordt.

Het is nooit te laat om op tijd te komen: 6 tips

Chronisch te laat komen is niet alleen voor jezelf vervelend, maar ook voor de persoon die op je wacht. Maak er dus komaf mee, en wel nu meteen, vanaf deze eigenste seconde. Start!

Verstandig pauzeren = beter presteren!

Je hebt het crazy druk, en dus skip je je lunch. Herkenbaar? Sure, we doen het allemaal wel eens. Nochtans is pauzeren een must om scherp te blijven...

8 voordelen van werken tijdens de zomer

Werk je deze zomer gewoon door? Gelijk heb je. Terwijl je collega’s stilstaan op de Route du Soleil, geniet jij van een zee van tijd en ruimte.

Netwerken, zó doe je dat!

Veel mensen vinden netwerken een vies woord, maar niks is minder waar. Netwerken betekent gewoon contacten leggen. Doe je het goed, dan krijg je wat je wil...

Werken bij tropische temperaturen: what (not) to wear

zomer! Hoog tijd om je werkkledij eens onder de loep te leggen. Want zeg nu zelf: op klantenbezoek met Havaianas aan je voeten...

De 9 coolste studentenjobs

Oké, rijk word je er niet (altijd) van, maar deze studentenbaantjes zijn way cooler dan pakweg koekjes sorteren in een fabriek, of borden afwassen in een restaurant...

Fietsen naar het werk: niets dan voordelen

Ruik je dat? De lente hangt in de lucht! Hoog tijd om komaf te maken met die winterkilo’s en die witte benen. Hoe? Door met de fiets te gaan werken, tiens...

‘Ik blijf graag in beweging’

Elke dag de files trotseren, moet je daar een beetje gek voor zijn, of net een held? Niemand beter om het aan te vragen dan een vrachtwagenchauffeur...

Wat is klein verlet?

Als werknemer kan je voor bepaalde omstandigheden terugvallen op klein verlet. Dat zijn één of meerdere ‘extra’ dagen die je mag nemen...

Zo voorkom je de maandagblues

Volgens experts zou de eerste dag van de derde week van januari de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Op 'Blue Monday'...

‘Ik vind het leuk om elke dag nieuwe gezichtjes te zien’

Officieel is Ilhame Thuisoppas Zieke Kinderen , maar er zou net zo goed ‘reddende engel’ op haar visitekaartje kunnen staan...

8 x kerstshoppen voor collega’s

Gezellig, een kerstborrel op het werk. Maar wat als je een cadeautje moet kopen voor een collega die je nauwelijks kent...

Op zoek naar een eerste job. Ervaring (niet) vereist?

Het lijkt soms onbegonnen werk: op zoek gaan naar een job, zonder dat je ook maar enige ervaring op zak hebt. Nochtans ...

Loco met je eerste loon: spenderen of beheren?

Als je pas aan de slag bent, is het verleidelijk om eens lekker gek te doen met je eerste centen. Een hip paar sneakers, een nieuwe smartphone, ...

Alles over sociaal verlof

Een ongeluk is snel gebeurd, en de timing ervan is vaak net zo ongelukkig: je partner schuift pardoes uit en breekt een been, je kindje krijgt hevige koorts, of ...

6 apps om het maximum uit je dag te halen

Er zijn zo van die dagen dat de tijd een loopje met je neemt. Je hebt net de ochtendspits overleefd of je lunchafspraak ...

Werken en studeren tegelijk: say what?!

Stiekem dromen we er allemaal van: al studerend rijk worden. Oké, dat is nu wel écht een fantasie die niet direct zal uitkomen, maar er zijn mensen die ...

Oh jawel, muziek op de werkvloer is écht een goed idee!

Niet iedereen is er een even grote fan van, maar het is al meerdere keren bewezen dat muziek op de werkvloer goed voor je is.

Pas afgestudeerd en op zoek naar werk? Check dan zeker deze 6 praktische weetjes

Het is zover. Je bent pas afgestudeerd, hebt de wereld rondgereisd of ...

Studentenjobs: méér dan geld verdienen alleen

Niets zo leuk als het weekend instappen met een comfortabel gevulde portefeuille. De beste manier om dat voor elkaar te krijgen? Een studentenjob! De ideale manier om ...

Werken als operator: wat houdt dat in?

Operator: zeker als je het op zijn Engels – opereejtor – uitspreekt, klinkt het behoorlijk indrukwekkend. Het is dan ook een afwisselende job met flink ...

Sollicitatietips: van cv naar interimjob en vast werk

Ook voor een interimjob moet je solliciteren. En dat doe je net iets anders dan voor een vaste job. Je moet immers eerst de uitzendconsulent overtuigen ...

Interim: vliegende start voor je loopbaan

Je trekt de schoolpoort achter je dicht en wil zo snel mogelijk aan de slag. Gaan werken, geld verdienen, iets opbouwen. Maar dan blijkt dat het echt wel...

Wat moet je weten over de arbeidsongevallenverzekering?

Zijn verzekeringen iets waar je liever niet te veel tijd aan besteedt? Dat begrijpen we heus wel. En toch kan het als uitzendkracht nuttig zijn om even ...