10 items die je áltijd bij de hand moet hebben

 

Of je nu van 9 tot 5 aan je bureau zit, vaak onderweg bent of in ploegen werkt, je weet nooit wat (of wie) de dag (of de nacht) brengt. Met een weldoordacht noodpakket geef je gênante situaties en onvoorziene omstandigheden lik op stuk.

  1. Reserve batterijlader of powerbank voor je telefoon

Omdat je zonder je smartphone afkickverschijnselen vertoont, en dat is geen fraai gezicht.

  1. Muntjes

Een gezonde speltboterham met een dikke laag huisgemaakte hummus mag dan in theorie misschien een goed idee zijn, in de praktijk ruiken je collega’s je na de lunch van een kilometer ver aankomen.

  1. Langhoudende snacks

Voor die momenten waarop je het druk-druk-druk hebt of in een monsterfile staat: de mueslibar die je een paar maand geleden in het handschoenkastje had gelegd kan vandaag je leven redden. Of toch je humeur.

  1. Een doos kleenex

Je hebt koffie gemorst, je hebt een lopende neus, je barst in een hormonale huilbui uit, je hebt op je computerscherm geniest, je moet een presentatie geven en hebt klamme handen, je komt na je smos kaas met extra mayo niet toe met het servetje dat bij je broodje zat, je hebt liefdesverdriet, je hebt een pollenallergie, het toiletpapier is op… hoeveel redenen heeft een mens nodig om een doos kleenex aan te schaffen?

  1. Deodorant

Omdat angstzweet, synthetische stoffen, de opwarming van het klimaat of een op hol geslagen verwarming je op de gekste momenten kunnen overvallen.

  1. Pijnstillers

Niemand ploetert graag door de dag met beukende hoofdpijn. Ook al heb je die misschien aan jezelf te danken. En aan dat ene wijntje dat er te veel aan was.

  1. Reiskit met tandenborstel en tandpasta

Want soms is een frisse adem niet genoeg. Je wil echt geen spinazie tussen je tanden als je op klantenbezoek moet, of een ongepland gesprek met je baas hebt.

  1. Droge handzeep

Een absolute lifesaver is anti-bacteriële zeep die je niet hoeft af te spoelen. Voor als je onverwacht handen moet schudden nadat je een chocoladekoekje hebt gegeten, last van smetvrees hebt of omdat het griepseizoen is aangebroken en al je collega’s zitten te niezen.

  1. Handspiegel

Om te checken of je die spinazie tussen je tanden hebt kunnen wegwerken en je mascara niet is uitgelopen na die hormonale huilbui.

  1. Paraplu

Omdat de afstand van de parking, het bushokje of het station naar je werk soms eindeloos lijkt, en het Belgisch klimaat hopeloos onvoorstelbaar.

Lees ook de volgende artikels: