De 9 coolste studentenjobs

Oké, rijk word je er niet (altijd) van, maar deze studentenbaantjes zijn way cooler dan pakweg koekjes sorteren in een fabriek, of  borden afwassen in een restaurant.

  1. Hondenuitlater

Functiebeschrijving: De geknipte vakantiejob voor wie van dieren en strakke bilspieren houdt. Een uurtje stevig doorwandelen levert je zo’n 10 euro per hond op.

Jouw profiel: Je bezit een goeie conditie, houdt van de natuur en bent handig met plastic zakjes.

  1. Mystery shopper

Functiebeschrijving: Als Mystery shopper word je veelal ingelijfd door bedrijven die hun eigen klantenservice willen evalueren. Je wordt betaald om te spioneren én te shoppen.

Jouw profiel: Je hebt overal en altijd een pokerface en bent streng, maar rechtvaardig.

  1. Redder

Functiebeschrijving: Je behoedt argeloze pootjebaders en roekeloze zwemmers voor de vele gevaren van zout, zee en zwembad.

Jouw profiel: Je beschikt over een reddersbrevet, je staat niet onaardig met een speedo en bent bestand tegen het gegiechel van bakvissen.  

  1. Mickey Mouse (of Donald Duck)

Functiebeschrijving: Je speelt een sprookjes- of andere figuur uit de Disneystal, je brengt de dag door in een pluchen pak, en gaat desgewenst met pretparkbezoekers op de foto.

Jouw profiel: Je houdt van Eurodisney, spreekt een aardig mondje Frans, en beschikt over een doeltreffende deodorant.

  1. Bijlesdocent

Functiebeschrijving: Je geeft bijles aan kinderen en tieners die zo erg balen dat ze in de vakantie moeten studeren, dat de kans groot is dat ze zich als etters gedragen. Daarom verdien je knap 8 euro per uur.

Jouw profiel: Je bent bekend met turbotaal en kan sms’en en snapchatten met vier vingers tegelijk.

  1. Limochauffeur

Functiebeschrijving: Je rijdt rond met een auto. Een enorm grote en ontzettend dure auto, waar geen spatje op mag komen.

Jouw profiel: Je beschikt over een rijbewijs en kan beter parkeren dan Lewis Hamilton en Sebastian Vettel samen.

  1. Cocktailshaker

Functiebeschrijving: Je brouwt godendrankjes en weet niet alleen hoe je een man of vrouw, maar ook een glas moet versieren.

Jouw profiel: Je beschikt over een feilloos smakenpallet en een hagelwitte glimlach.

  1. Surflera(a)r(es)

Functiebeschrijving: Je leert jong en oud de basisbeginselen van het surfen.

Jouw profiel: Je beschikt over een eigen surfplank en staat beeldig in een wetsuit.

  1. Festivalmedewerker:

Functiebeschrijving: Je werkt mee achter de schermen van het festival, of op de weide, bijvoorbeeld als flyeraar, barmedewerker, eerstehulpverlener of frietenbakker.

Jouw profiel: Je hebt nog een plaatsje over aan je pols voor minstends drie extra bandjes: eentje voor de camping, eentje voor de weide, en eentje voor de backstage.


Klaar om je zakgeld een extra boost te geven? Bekijk hier onze studentenjobs.

Lees ook de volgende artikels: