Studentenjobs: méér dan geld verdienen alleen

Niets zo leuk als het weekend instappen met een comfortabel gevulde portefeuille. De beste manier om dat voor elkaar te krijgen? Een studentenjob! De ideale manier om je bankrekening aan te vullen en werkervaring op te doen. Wat kun je doen? Hoeveel ga je verdienen? Waar moet je voor opletten? We zetten het even voor jou op een rijtje.

Het interimkantoor is meer dan ooit dé plaats waar je als student terecht kunt voor een brede waaier aan studentenjobs. Werk je graag het hele jaar lang 1 of 2 dagen per week? Of toch liever een intensieve maand vakantiewerk tijdens de zomer? Wat je beschikbaarheid ook is, er is voor elk wat wils. We geven je enkele redenen waarom een studentenjob alleen maar in je voordeel kan spelen.

  1. Een studentenjob vult je cv aan…

Wanneer je, eenmaal afgestudeerd, op zoek gaat naar werk, is ervaring een belangrijke troef. Die ervaring kun je onder meer opdoen door als student binnen je expertise aan de slag te gaan. De lijst met opties is eindeloos. Welke richting je ook studeert, samen met een van onze uitzendconsultants zoek je de beste match en geef je jouw cv die extra punch.

Maar ook een vakantiejob die niet meteen aansluit bij je studies is een duidelijke boodschap aan toekomstige werkgevers dat je van aanpakken weet. Door op te dienen in je plaatselijke kroeg of af te wassen in je favoriete restaurant verdien je niet alleen extra zakgeld, je laat ook zien dat je een harde werker bent.

  1. …en je leert nog bij ook!

Je kunt natuurlijk nog een stapje verder gaan en tijdens je studentenjob uit je comfortzone treden. Oefen je Frans door in een tweetalige onderneming of in Wallonië aan de slag te gaan. Of ga als verkoper aan het werk en leer hoe je vlot met klanten omgaat.

  1. Bonus: je verdient er geld mee!

Gaan werken tijdens je vrije tijd doe je niet alleen om bij te leren, natuurlijk: je wilt er ook wat aan overhouden. Als student zit je daarbij in een mooie positie: je betaalt een pak minder belastingen dan iemand die vast in dienst is en dus houd je netto meer over. Zo is ook je spaarvarken klaar voor een zomer vol fun!

Ook belangrijk:

  • Studenten mogen niet meer dan 475 uren per jaar werken willen ze de gunstige behandeling op het vlak van fiscaliteit en sociale zekerheid behouden.
  • Ben je nog geen 18 jaar oud? Dan mag je als ‘jeugdige werknemer’ maximaal 8 uren per dag en 40 uren per week werken. Je mag ook geen overuren presteren en niet ’s nachts werken. In bepaalde gevallen, zoals bijvoorbeeld bij jobs in de horeca, worden hier wel uitzonderingen op gemaakt.
  • Voor studenten die ziek worden geldt dezelfde regeling inzake gewaarborgd loon als voor andere werknemers. Let wel: ben je nog geen maand in dienst, dan is je werkgever je in principe geen gewaarborgd loon verschuldigd.
  • Studenten worden gedekt door de arbeidsongevallenverzekering die afgesloten werd door het uitzendkantoor. Die verzekering komt tussenbeide als je een ongeval hebt op het werk of onderweg van of naar je werkplek. Wat die verzekering bij Tempo-Team precies dekt, lees je hier.

Klaar om je zakgeld een extra boost te geven? Bekijk hier onze studentenjobs.


Publicatiedatum: 6 juli 2016. Tempo-Team is niet verantwoordelijk voor de nauwkeurigheid en volledigheid van deze informatie.

Lees ook de volgende artikels: