Dat ik met mijn job mensen een onvergetelijke dag bezorg, is een fijne gedachte.

  • Naam: Isabelle Haelen, 21
  • Kasterlee
  • Studente Orthopedagogie

Betaald worden om naar Bobbejaanland te gaan, voor pretparklovers een droom, voor Isabelle Haelen de realiteit. Zij scoorde namelijk een studentenjob in ’t plezantste land. Klinkt te mooi om waar te zijn? Nee hoor, lees en ontdek hoe ook jij straks bij Bobbejaanland aan de slag kan!

Wat doe je precies in Bobbejaanland?

Ik ben horeca-medewerkster, ik sta voornamelijk aan de kassa. Ik neem de bestellingen op, geef alles door, reken af en zorg dat de klant zijn bestelling krijgt. De ene keer werk ik in een frietkraam, de andere keer in een van de restaurants, afhankelijk van waar ze die dag mensen te kort hebben.

Je hebt geen vaste stek?

Nee, maar dat vind ik net leuk. Zo kom je in het hele park, en doe je altijd iets anders. Die afwisseling ligt me wel.

Hoe vaak ben je in Bobbejaanland te vinden?

Ik heb geen vaste dag, noch een vast aantal uren. Elke maand krijg je een planning waarop je kan aangeven wanneer je beschikbaar bent. Het aantal uren dat je effectief werkt, hangt af van de dagen waarop jij beschikbaar bent om te werken én of je ook effectief wordt gebeld om dan te werken. Nu, in de praktijk werk ik er meestal in de weekends. Ik probeer zoveel mogelijk uren te kloppen, omdat ik een groot deel van mijn studies zelf financier. Om die reden is het trouwens ook niet onbelangrijk dat het een job is die goed en correct betaald wordt.

Wat vind je het leukste aan je job?

Je ziet veel blije gezichten op zo’n dag. De meeste bezoekers zijn in vakantiesfeer, ze willen plezier beleven. Dat ik daar aan kan bijdragen, is een fijne gedachte.

Waarom heb je voor een interimkantoor gekozen in je zoektocht naar een geschikte studentenjob?

Ik leerde Tempo-Team kennen via een vriendin. We werden soms samen ingeschakeld om op te dienen op recepties. Werken met een uitzendkantoor  biedt zekerheid. Alles wordt goed voor je geregeld. Ik hou van die stabiliteit, en van de wetenschap dat afspraken goed worden nageleefd. Bovendien is het handig dat je jezelf al kan bewijzen en ze weten dat ze op je kunnen rekenen. Zo heb je later al een streepje voor, als je op zoek gaat naar een vaste job.

Wat wil je straks, als je je diploma orthopedagogie op zak hebt, doen?

Ik heb een hart voor mensen, ik zie mezelf wel werken met personen met een handicap.

Welke vaardigheden neem je uit Bobbejaanland mee naar je  eerste ‘echte’ job?

Stressbestendigheid. Je moet altijd bij de pinken blijven, op elk moment van de dag. En je moet leren om prioriteiten te stellen, om voor jezelf een volgorde te maken van de dingen die je moet doen, en je daaraan te houden, ook als er een wachtrij is, of als er iemand ongeduldig wordt. Je klanten moeten hoe dan ook met een goed gevoel vertrekken.


 Werken in het plezantste land? Bekijk hier onze vacatures bij Bobbejaanland.

Zoek je een andere studentenjob? Bekijk hier ons aanbod.

 

Lees ook de volgende artikels: