Gezond eten op het werk, zó doe je dat

Ben je het beu om iedere middag een smos kaas weg te happen? Met onze tips smokkel je in geen tijd een dosis vitaminen in je dag.

  1. Doe van BYOL

Voluit: Bring Your Own Lunchbox. Daarvoor hoef je heus geen keukenprins(es) te zijn of je wekker om 6 uur ’s ochtends te zetten. Gooi het restje pasta van de avond voordien niet in de vuilbak, maar neem het mee naar je werk. Bak een omelet met groenten en rol ze op als een pannenkoek of smeer lekker ouderwets zélf je boterhammen. Trust us: een sneetje multigranen met avocado is pákken gezonder dan die kleffe smos kaas. En zó gesmeerd.

  1. Komen Eten @ Work

Vaak is tijdgebrek de reden om naar een snelle hap te grijpen. Zoek daarom een paar collega’s die net als jij wat gezonder willen eten en spreek met ze af dat jullie om de beurt voor een gezonde lunch zorgen. Om ervoor te zorgen dat iedereen gemotiveerd blijft, kan je er een wedstrijdje van maken: wie maakt de lekkerste soep of de origineelste wrap? Voor sfeer en gezelligheid krijg je vast een tien…

  1. Laat de frieten links liggen

Handig natuurlijk, zo’n bedrijfskantine op het werk. Maar bereide gerechten zijn vaak caloriebommen die bovendien stijf staan van het zout. Snak je toch naar iets warms, ga dan voor de dagsoep of kies wat vaker voor een vegetarische schotel.

  1. Overtuig je baas

Steeds meer bedrijven – van supergroot tot piepklein – bieden gratis fruit aan hun werknemers aan. Vraag aan je baas of een wekelijkse fruitmand een optie is. Heeft hij een zetje nodig? Meer vitamine C = minder ziekteverzuim!

  1. Eet niet aan je bureau

Eten aan je werkplek is net zo nefast als eten voor de televisie: je eet sneller en meer omdat je met je gedachten ergens anders zit. Neem je pauze écht op en eet bewust. Zo zal je je minder snel overeten.

  1. Businesslunch met kuren

Ook op restaurant kan je het licht en gezond houden zonder je tot een saaie salade te moeten beperken. Je bent heus geen moeilijke klant als je vraagt of je vlees gegrild in plaats van gebakken kan worden en of de saus in een apart kommetje kan geserveerd worden. Bekijken de obers je scheef? Een complimentje aan de chef en al je grillen zijn je vergeven…

 

Lees ook de volgende artikels: